28 november 2020

Havenpenning naar Port of Amsterdam CEO Koen Overtoom

Koen Overtoom, CEO bij Port of Amsterdam, is vrijdagavond gelauwerd met de Havenpenning 2020. Dat gebeurde tijdens de livestream TV-uitzending Trossen Los! Het Alternatieve Havengildediner in Het Scheepvaartmuseum. Dit programma verving de 75ste editie van het Havengildediner van Amports, dat niet doorging als gevolg van de uitbraak van Covid-19.

Overtoom ontving de belangrijke onderscheiding uit handen van havenwethouder Victor Everhardt, die de ontvanger roemde om zijn sterke ‘kompas’ in turbulente tijden, in staat om nieuw terrein te ontdekken én te exploreren. Ook noemde Everhardt de CEO van Port of Amsterdam onder meer een warm pleitbezorger voor de belangen van zijn organisatie maar nog veel meer voor de belangen van zijn klanten. In de havencommunity wordt de Havenpenning gezien als een belangrijke onderscheiding, omdat deze wordt toegekend door de leden uit de sector. Vorig jaar ging de havenpenning naar Tjeerd Schulting van Damen Shiprepair.

De uitreiking van de Havenpenning vormde een belangrijk onderdeel in de programmering van Trossen Los! Het Alternatieve Havengildediner, dat werd gepresenteerd door Jort Kelder. De complete uitzending is begin volgende week beschikbaar via de website van Amports, bedenker en organisator van het livestream-programma.

Eerste reactie Koen Overtoom op ontvangst Havenpenning
Deel dit artikel