3 september 2020

Havensafari vertelt het verhaal van de haven van Amsterdam

De Havensafari is terug! De reguliere tour door de havens van Amsterdam start op 5 september elke zaterdagavond van 18.00 tot 21.00 uur. Afvaartlocatie is Pier 14 tegenover Centraal Station. Het passagiersschip De Hembrug 1 neemt maximaal 80 personen mee zodat de 1,5 meter regel kan worden gehandhaafd. Vanaf oktober wijzigt het programma en gaat de Havensafari elk weekend op cacao-expeditie
Nu opgeven voor de Havensafari via www.havensafari.nl

De Havensafari is opnieuw op de agenda gezet door de vele verzoeken van het enthousiaste publiek dat eerder de tocht deed. “We werken volledig volgens de RIVM-richtlijnen en varen met minder passagiers dan normaal”, aldus organisator Ellen Klaus. “Daarnaast is de boot groot en open en heeft het een ruim bovendek waar je heerlijk kunt uitwaaien met uitzicht over het weidse water. De Havensafari is de perfecte beleving om het gevoel van vrijheid te ervaren deze nazomer.”

Vanaf oktober biedt de Havensafari de cacao-expeditie door de haven aan

Cacao-expeditie
De tocht richt zich in september op de historie, de vergeten verhalen en de toekomst van de haven. In oktober – traditioneel cacaomaand in de haven – gaat de Hembrug 1 op ‘cacao-expeditie’ en vertelt de gids hoe Amsterdam zich ontwikkelde tot grootste cacaohaven van West-Europa. In die tour is ook een stop ingebouwd aan één van de cacao opslagplaatsen.

Aanmelden
Belangstelling om mee te doen aan de cacao-expositie? Aanmelden kan via: www.havenexpeditie.nl.

Deel dit artikel