22 januari 2023

Havenwethouder heeft smaak te pakken door bezoek in de haven

Hester van Buren (PVDA) is het jaar weer goed begonnen. De havenwethouder van Amsterdam speechte tijdens de nieuwjaarsreceptie van de haven én bracht een bezoek aan het Loodswezen. Ze kijkt uit naar een jaar  vol ontmoetingen met het havenbedrijfsleven.

Havenwethouder Hester van Buren maakte haar debut tijdens het openingsfeest van Zeehavendagen Amsterdam. Daar vertelde ze al vol enthousiasme over haar liefde voor water en haar ambitie om in contact te komen met het havenbedrijfsleven. Ook tijdens het Havengildediner was ze aanwezig om de Havenpenning uit te reiken. Een bijzonder moment waar het community gevoel goed zichtbaar was.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie sprak de wethouder over de verbinding en betrokkenheid die zij ervaart in de haven. Een unique selling point die wij ook eens moeten laten zien. Ze riep bedrijven dus op om mee te doen aan de tweede editie van Zeehavendagen Amsterdam. Een mooie gelegenheid om aan het publiek te laten zien hoe gaaf die haven is.

Bezoek Loodswezen
En hoe gaaf de haven echt is ervoer ze enkele weken geleden bij een werkbezoek aan het Loodswezen. Samen met ORAM directeur Kees Noorman en voorzitter Loodwezen Amsterdam-IJmuiden Robert de Jonge beklom ze de loodsenladder en zat aan boord een zeeschip om deze zo veilig mogelijk de Amsterdamse haven binnen te loodsen. Sneeuw en hoogtevrees: Niet de ideale combinatie voor een werkbezoek, maar volgens de wethouder was het zeker een bijzondere ervaring.

Deel dit artikel