29 juni 2020

IJmuider Zee- en Havenmuseum gaat weer open

Met ingang van woensdag 1 juli opent het Zee- en Havenmuseum op woensdag- zaterdag- en zondagmiddag weer de deuren voor publiek. Eén van de belangrijkste aanpassingen is dat alle bezoekers vooraf, via de museumwebsite, een tijdslot moeten reserveren (ook met museumkaart of donateurskaart). Op de openingsdagen kunnen tussen 13.00 en 16.00 uur maximaal 5 groepen bezoekers per 15 minuten binnenkomen. Een groep bestaat uit één of meerdere personen die tot één huishouden behoren.

Tentoonstellingen, motorendraaidag, speurtochten en escapespel
Gelukkig kan het museum ook met de aanpassingen weer veel mensen de komende tijd een leuke middag bezorgen. Naast de vaste collectie zijn er drie tijdelijke tentoonstellingen: ‘Sail IJmuiden’ (vanaf 4/7) met een parade van scheepsmodellen aangevuld met schilderijen van Willem Eerland, ‘Koopvaardij en Visserij 75 jaar bevrijd’ en ‘Werken in IJmuiden’ van Trudy Schepers. Zaterdag 25 juli zullen de oude (scheeps)motoren weer draaien tijdens een motorendraaimiddag. (Groot)ouders met kinderen kunnen met een speurtocht gerust door het museum lopen, natuurlijk met in-acht-neming van alle regels en met een reservering vooraf.  Dit geldt ook voor het escapespel (vanaf 10 jaar).  

Steun het museum met uw bezoek en/of als donateur
Na een lange periode van sluiting hoopt het museum op veel bezoekers en nieuwe donateurs. Met uw steun en met alle vrijwilligers, kan dit bijzondere maritieme museum in stand worden gehouden. Zo blijft belangrijk erfgoed goed bewaard en toegankelijk voor iedereen.

Meer info over de spelregels van een bezoek aan het museum en voor het reserveren van een tijdslot zie www.zeehavenmuseum.nl.

Deel dit artikel