3 februari 2020

”In de Machinekamer” bij de Chocolatemakers

De eerste editie van dit jaar vond plaats op vrijdag 31 januari bij de chocolademeesters in Westpoort. Naast een introductie door co-founder Enver Loke en een rondleiding door de fabriek, werd er natuurlijk ook veel geproefd. Alle deelnemers begonnen het weekend goed door met genoeg (h)eerlijke chocoladerepen de deur uit te lopen.
Chocolade proeverij bij de chocoladefabriek van Chocolatemakers

Oprichters Rodney Nikkels en Enver Loke besloten in 2011 om chocolademakers te worden. Samen richtten zij Chocolatemakers op. Hun missie? Een volledig duurzame alternatieve cacaoketen bouwen door directe samenwerking met boeren(coöperaties), bedrijven (retail) en consumenten om zo te laten zien en ervaren dat de cacaoketen bijdraagt aan betere chocola en een betere wereld.

In de chocoladefabriek gelegen aan de radarweg in Amsterdam Westpoort maken zij (h)eerlijke chocoladerepen en laten zij aan mensen zien hoe echte chocolade gemaakt wordt. De Chocolatemakers zijn het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten zelf in de hand heeft. Hierdoor kunnen zij alles zo duurzaam mogelijk doen.

Dé plek waar cacaobonen geroosterd worden

Een kijkje achter de schermen

Amports organiseerde voor leden en relaties op 31 januari de eerste editie van ”In de Machinekamer” 2020 bij de Amsterdamse chocolademeesters. Met een grote groep chocoladeliefhebbers arriveerden wij vrijdagochtend in Westpoort en de geur van chocolade kwam ons al tegemoet. Na een welkom met koffie en lekkere chocolade vertelde Enver Loke over het ontstaan van de duurzame chocoladefabriek, hun missie en de manier waarop zij zich onderscheiden van andere chocolademakers. Daarna ging de groep op reis! Van boon tot chocolade, vanuit de Dominicaanse Republiek met de Tres Hombres naar de Suezhaven, de voortuin van de Chocolatemakers en als laatste stop, de chocoladeshop. Marije Guillaumond (Marketing Manager) en Enver lieten ons alles zien én proeven! Een geslaagde rondleiding dat smaakte naar meer…. chocolade.

Bekijk de foto’s van de rondleiding en proeverij hier! Wist je dat je via de website van Chocolatemakers ook zelf een rondleiding kan boeken?

Ook een ”In de Machinekamer” bij je eigen bedrijf of organisatie organiseren? Stuur dan een mail naar amports@amports.nl

Deel dit artikel