3 december 2021

Investering van €20 miljoen in havenfaciliteiten

Argent Energy en Port of Amsterdam investeren gezamenlijk een fors bedrag in de ontwikkeling van nieuwe havenfaciliteiten. Er worden twee laad-en loskades, een nieuwe steiger en een nieuwe opslagfaciliteit bij de bio-dieselfabriek van Argent aan de Hornhaven gebouwd om de productie van duurzame transportbrandstoffen op te schalen.
argent energy in haven Amsterdam
Door landaanwinning ontstaat 1 hectare aan nieuw terrein voor uitbreiding van opslag van hernieuwbare producten

De nieuwe kades aan de Hornhaven zullen geschikt zijn voor binnenvaartschepen, kustvaarders en zeeschepen met diepgang tot 9 meter en een lengte van 147 meter. De bouw van een nieuwe steiger is gunstig voor grotere schepen, waaronder MR1-schepen, met een diepgang tot 12 meter en lengte tot 185 meter. De verwachting is dat de bouw medio 2024 afgerond zal zijn.

Grotere opslaglocatie voor hernieuwbare brandstoffen
Door landaanwinning ontstaat 1 hectare aan nieuw terrein, wat Argent Energy zal gebruiken voor de bouw van een 130.000 m3 opslagfaciliteit voor hernieuwbare producten, zoals biodiesel op basis van organische afvalstromen. Hiermee kan het bedrijf haar opslagcapaciteit opschalen naar zo’n 230.000 m3. Met deze uitbreiding wordt het bedrijf één van de grotere opslaglocaties voor hernieuwbare brandstoffen. 

CEO van Port of Amsterdam, Koen Overtoom is verheugd over de samenwerking: “De nieuwe faciliteiten maken het voor Argent Energy mogelijk om een belangrijke bijdrage te gaan leveren aan de Nederlandse en Amsterdamse doelstellingen op het gebied van verduurzaming van vervoer en de opschaling van groene waterstof”, aldus Overtoom.

Erik Rietkerk, CEO van Argent Energy vult aan: “Port of Amsterdam is steeds bereid geweest om samen met Argent te zoeken naar manieren om dit project mogelijk te maken. De uitbreiding en duurzaamheidsplannen van Argent zijn volledig in lijn met de ambities van zowel de haven als van de gemeente Amsterdam.” 

Meer lezen? www.portofamsterdam.com

Deel dit artikel