19 maart 2020

Kamer van Koophandel: ‘Coronaloket’ ondernemers

De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. De overheid kondigde inmiddels een uitgebreid maatregelenpakket aan. Bij het KVK Coronaloket komen duizenden ondernemersvragen binnen over bedrijfsvoering, personeel en regelingen. Wat is er geregeld?

Er komt veel af op ondernemers die worden geconfronteerd met de gevolgen van de Coronacrisis. De KvK heeft een zogeheten Coronaloket geopend dat telefonisch bereikbaar is van 08.00 tot 20.00 uur. Op de website heeft de ondernemersorganisatie op een rij gezet wat je kunt doen en welke regelingen de overheid aanbiedt. Klik hier voor alle veelgestelde vragen over Corona en ondernemers.

Gratis advieslijn MKB Servicedesk voor ondernemers
Ook MKB Nederland opende een eigen servicedesk met een apart nummer en een website met relevante informatie voor ondernemers die worden geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van de Coronacrisis. Je hoeft geen lid te zijn om vragen te stellen: 088-3523109.

Voor ZZP’ers
Er zijn veel vragen en opmerkingen van zelfstandigen over het voortbestaan van hun bedrijf tijdens deze Coronacrisis.Wat zijn de maatregelen van het kabinet voor zzp’ers?Wat zijn de gevolgen van het Coronavirus voor zelfstandig ondernemers? Ik zit in financiële problemen doordat opdrachten wegvallen. Wat zijn mijn mogelijkheden?
FNV Zelfstandigen heeft het meest recente nieuws, de regeringsmaatregelen van gisteravond én de meest gestelde vragen en de antwoorden gebundeld in de brochure FAQ’s voor zzp’ers in de Corona-crisis.

Deel dit artikel