21 april 2023

Kleindochter oprichter Spliethoff doopt Brouwersgracht

Niemand minder dan de kleindochter van de oprichter zelf doopte in april ms Brouwersgracht. Dat gebeurde feestelijk in de Amsterdamse cacaohaven met enkele honderden relaties en genodigden. Het motorschip is de eerste van een serie van twee unieke DP2 B-type schepen.
De kleindochter van de oprichter Johan Fredrik Spliethoff doopte ms Brouwersgracht

De doophandeling is verricht door mevrouw N.E. Spliethoff, kleindochter van Johan Fredrik Spliethoff, de oprichter van het bedrijf. Na afloop van de ceremonie konden alle gasten het schip bezoeken. Kaptein Boode kreeg op de brug van de Brouwersgracht het havenschildje van de haven van Amsterdam uitgereikt uit handen van Ants Tilma van Port of Amsterdam.


Spliethoff DP2 B-type schepen

De Spliethoff DP2 B-type schepen zijn uniek in de markt. Zij combineren de mogelijkheden  van een ijzersterk multi-purpose schip en een laadvermogen van circa 12.500 mton met een superieur DP2 systeem, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor het offshore leveren van grote volumes en gewichten aan lading. Voor het snel, veilig en efficiënt laden en lossen van buizen zijn de schepen uitgerust met een speciaal voor dit doeleinde ontwikkelde geautomatiseerde kraan. De schepen, varende onder Nederlandse vlag, zijn uitgerust met twee Huisman 500 mt Heavy Lift Mast kranen, waardoor ze daarnaast bijzonder geschikt zijn voor het transport van zware lading.

Duurzaamheid

Om te voldoen aan de strenge regelgeving met betrekking tot SOx- en NOx-emissies zijn de voortstuwings- en stroomopwekkingssystemen uitgerust met scrubbers en SCR-systemen. Dit, in combinatie met het brandstofefficiënte karakter van de schepen, maakt ze milieuvriendelijk en passend bij het continue streven van de Spliethoff Group naar een groenere bedrijfsvoering.

Geschiedenis
Ms Brouwersgracht is het vierde schip van Spliethoff dat de naam Brouwersgracht draagt. De eerste Brouwersgracht dateert uit 1950, de tweede uit 1967 en de voorlaatste Brouwersgracht is in 1980 in de vaart genomen. Het is een traditie bij Spliethoff om hun schepen te vernoemen naar een Amsterdamse gracht.

Deel dit artikel