24 februari 2023

Lijsttrekkersdebat 2023 legt worsteling ruimte bloot: haven, woning of klimaat

Wat heeft voorrang in het Noordzeekanaalgebied. Het klimaat, woningbouw of de groei van de haven. Het leverde aan de hand van enkele stellingen interessante discussies op tussen de fractievoorzitters van de partijen uit Noord-Holland die in maart meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen
De lijsttrekkers van de partijen voor de Statenverkiezingen van Noord-Holland bijeen op één podium

De discussie werd niet alleen gevoerd tussen de tien aanwezige lijsttrekkers, maar ook tussen hen en het aanwezige havenbedrijfsleven en havenautoriteiten. Port of Amsterdam, Zeehavens IJmuiden en Port of Den Helder waren allen vertegenwoordigd en lieten zich – hoe toepasselijk ook in de voormalige Koepelgevangenis van Haarlem – niet vastzetten in hun ‘missie’ op weg naar meer of in elk geval niet minder ruimte voor ondernemen.

Havens samen
Is het niet een opgave die door de gezamenlijke havens van Noord-Holland moet worden uitgevoerd en is de tijd rijp voor een fusie aan de achterkant van Port of Amsterdam, Zeehavens IJmuiden en Port of Den Helder. Daar leek bij de meerderheid van de lijsttrekkers wel de voorkeur naar uit te gaan. Of in het dossier nog bemoeienis van de landelijke overheid noodzakelijk is, was voor niet voor iedereen een uitgemaakt te zaak. Kijk hieronder het debat terug en trek zelf uw conclusies.

Deel dit artikel