10 januari 2023

Maja Stuwadoors tekent overeenstemming voor 3ha terminal in Vlothaven 

Eerder ontving Maja Enterprise wegens hun ”groene” schepen een green award. En nu ondertekent mede-eigenaar Marco Holleman en directeur RTM Peter Versteeg de huurovereenkomst van 3ha terminal aan de vlothaven. Maja goes green en breidt uit. Een goed begin van hun 51ste levensjaar. 
Marco Holleman en Peter Versteeg tekenen huurovereenkomst

Met Port of Amsterdam heeft Maja overeenstemming bereikt met betrekking tot de huur van bijna 3 hectare terminal aan de Vlothaven. De komende maanden start stuwadoor Maja met op -en overslag van schroot en zijn er plannen voor het verduurzamen van de terminal. Er wordt een vloeistof dichte vloer aangelegd en de terminal wordt geëlektrificeerd. Hierdoor opereert de terminal (bijna) volledig elektrisch. Na de ontwikkelingen zal de terminal in de vlothaven één van de eerste lage emissie terminals in de Amsterdamse haven worden. Een goede stap richting de duurzame ambities van het Amsterdamse havengebied. 

(Eén en) Vijftig jaar Maja Stuwadoors 
Maja Stuwadoors is sinds 1972 een vaste waarde in de wereld van de overslag. In 2022 vierde zij nog hun 50-jarige bestaan. Kors Holleman kocht in 1972 het Transport- en Overslagbedrijf Maja. Na diverse aankopen van kranen en uitbreiding in het Rotterdamse, nam Maja in 1999 het Amsterdamse overslagbedrijf J. van Dijke over. Dit bedrijf werd omgedoopt tot Maja Stuwadoors B.V.  

De Rotterdamse en Amsterdamse kantoren werden in 2007 samengevoegd en sindsdien opereert Maja volledig vanuit het Amsterdams hoofdkantoor waar zij al jaren hun stuwadoorswerk voor klanten in de belangrijkste Nederlandse Zeehavens verrichten. Inmiddels heeft Maja een organisatie met een vloot van zeven drijvende kranen en een team van 40 medewerkers.  

Deel dit artikel