30 september 2021

Meedoen aan de Week van de Industriecultuur

De Week van de Industriecultuur is terug en zal dit jaar worden gehouden van woensdag 20 tot en met 24 oktober op diverse locatie in het Noordzeekanaalgebied. In bijzonder IJmuiden, Velsen en Zaanstad. De organisatie roept de maakindustrie in Westpoort en Amsterdam-Noord op om ook de deuren te openen voor rondleidingen en presentaties.
Foto: Industriecultuur op 9-10-20

De Week van de Industriecultuur biedt een spannende mix van muziek, dans, theater, hedendaagse maakindustrie en creatieve bedrijvigheid. Deze unieke combinatie zit in het DNA van het Noordzeekanaalgebied. Gedurende vijf dagen vinden er langs het Noordzeekanaal in onder meer Velsen, IJmuiden en Zaanstad uiteenlopende voorstellingen en informatieve rondleidingen bij bedrijven plaats. Waaronder in SHIP in IJmuiden, waar lezingen zullen worden gegeven over de ontstaansgeschiedenis van het sluizencomplex (sinds 1876) tot en met de aanleg van Zeesluis IJmuiden, de grootste zeesluis ter wereld. 

Leden van Amports 

De organisatie roept de maakindustrie in Westpoort en Amsterdam-Noord op om ook de deuren te openen voor rondleidingen en presentaties. Belangstellenden kunnen zich melden bij Amports via amports@amports.nl of via Roel Mostert op telefoonnummer 06 25070504. 

Creatieve industrie 

In het programma van de Week van de Industriecultuur staat dit jaar de samenwerking met de creatieve industrie centraal. Bij drie broedplaatsen staat de koffie klaar en krijgen de bezoekers een kijkje achter de schermen van diverse start-ups. Daarnaast vertellen creatieve theatermakers verhalen over de mens en de industriële ontwikkeling. Je ervaart het tijdens een belevenis langs het Noordzeekanaal, bij een arbeidersgezin in Zaandam of tijdens het drama met de historische stoomtram van Beverwijk. Meer informatie over de Week van de Industriecultuur is hier te vinden.  

Deel dit artikel