29 augustus 2022

Meer biodieselproductie in Amsterdam

De grootste biodiesel (uit afval) producent Greenergy gaat de productie in het Amsterdamse havengebied met meer dan 25 procent verhogen. Dit doet het bedrijf door op bestaand terrein efficiënter én energiezuinigere productiemethoden te introduceren. De upgrades zijn naar verwachting in 2023 voltooid.

Als onderdeel van de miljoeneninvestering verbetert Greenergy ook zijn verwerkingscapaciteit, zodat een ​​breder scala aan afgewerkte oliën gebruikt kunnen worden als grondstof voor de productie van biodiesel.

Aangezien ‘waste’ olie een grondstof is om de uitstoot van voertuigen op de weg te verminderen, ondersteunt deze strategische investering ook de inzet van Greenergy om het transport koolstofarmer te maken en te voldoen aan de toekomstige vraag naar geavanceerde biobrandstoffen.

Christian Flach, CEO van Greenergy: “Als bedrijf gericht op de energietransitie kijken we altijd naar hoe we de vermindering van koolstofemissies voor het wegvervoer kunnen stimuleren. Deze investering past daarbij.”

De verwachting is dat de vraag naar geavanceerde biobrandstoffen in de toekomst zal toenemen, mede gedreven door in Europa vastgestelde blendmandaten om de uitstoot van broeikasgassen in de transportsector te verminderen. Met deze investering hoopt het bedrijf te voldoen aan deze stijgende vraag.

Deel dit artikel