25 augustus 2023

Minister Mark Harbers brengt bezoek aan Amsterdamse haven

Minister Mark Harbers bracht eind augustus een bezoek aan de Amsterdamse haven. Het werkbezoek stond in het teken van energietransitie.

Het werk van een demissionair minister gaat ook tijdens de zomermaanden gewoon door. Eind augustus bracht Mark Harbers een bezoek aan de Amsterdamse haven. In november zal hij weer terugkeren voor het Havengilde diner op 24 november.

Werkbezoek energietransitie
De start van het bezoek omvatte een rondleiding door het Nautisch Coördinatie Centrum, geleid door Jordy Husslage, Hoofd Operatie. Hier werken veel collega’s van Divisie Havenmeester 24/7 om scheepvaartverkeer veilig, soepel en verantwoord te begeleiden, en om nieuwe collega’s op te leiden. Vervolgens belichtte Dorine Bosman, Chief Investment Officer, enkele essentiële energietransitie-projecten in het Amsterdamse havengebied.

Na de rondleiding bij het NCC volgde een bezoek aan de Amsterdamse terminal van Zenith Energy. Martijn Joon deelde de ambitie van Zenith om vloeibare waterstof op te slaan en over te dragen. Het werkbezoek van de minister werd afgesloten met een vaartocht door de haven. Tijdens deze vaartocht vertelden Argent Energy en ChainCraft over hun activiteiten en innovaties op het gebied van alternatieve brandstoffen en de circulaire economie. Namens ORAM lichtte Kees Noorman toe welke vereisten de bedrijven in de regio hebben om de transitie te verwezenlijken.

De havenbedrijven zijn positief over het bezoek en hopen dat ook het nieuwe kabinet haar energie gaat steken in de transitie.

Deel dit artikel