4 september 2019

Missie H2 met Port of Amsterdam partner van TeamNL 2020

Een bundeling van zes sterke Nederlandse bedrijven in de energieketen, is onder de naam Missie H2 een partnership aangegaan met TeamNL Het gaat om Port of Amsterdam, Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Stedin Groep en Groningen Seaports. 

 

© Twycer / www.twycer.nl

Zij promoten waterstof als belangrijke en duurzame energiedrager in aanloop naar en tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020. Missie H2- genoemd naar het waterstofmolecuul H2 – steunt tegelijkertijd TeamNL op weg naar de Olympische Spelen in Japan.

“Japan heeft voor de energievoorziening van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 gekozen voor waterstof. Zo rijden de auto’s die de organisatie van Tokyo 2020 inzet op een H2 brandstofcel en dat maakt de Spelen van 2020 een mooi momentum om te etaleren welke mogelijkheden waterstof Nederland biedt voor de transitie naar een duurzame energievoorziening”, zegt NOC-NSF-directeur Gerard Dielesen. “TeamNL helpt graag mee om in de aanloop naar Tokyo 2020 Nederland te profileren als early adapter op het gebied van H2.

Voor TeamNL is het prachtig dat deze bedrijven zich met dit innovatieve en op duurzaamheid gerichte initiatief in ieder geval tot en met 2020 aan de Nederlandse sport en aan TeamNL verbinden. Wij kunnen die steun op weg naar de Spelen van Tokyo 2020 goed gebruiken.”

Samen schouders eronder
Om de bekendheid met de duurzame mogelijkheden van waterstof onder het Nederlandse publiek te vergroten, trekken zes Nederlandse bedrijven gezamenlijk op”, zegt Ulco Vermeulen van Gasunie namen Missie H2. “Onder de noemer ‘Missie H2’ brengen wij concrete waterstofprojecten en -initiatieven onder de aandacht van het Nederlands publiek. Ons doel is een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie. Het is geweldig dat we dit als partner van TeamNL kunnen doen. Ook wij willen het beste uit onszelf halen en de lat steeds hoger leggen. Samen innoveren en samen de schouders eronder. Dat is onze gezamenlijke kracht. Nederland Waterstofland.”

Water drijvende kracht
Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het water vormt enerzijds een uitdaging wat betreft onze veiligheid en is tegelijkertijd vaak de drijvende kracht achter economische groei. Onze roeiers, zwemmers en watersporters kennen de kracht van het water ook maar al te goed. Water heeft hen succes gebracht, medailles waar heel Nederland trots op is. Water gaat ons opnieuw succes brengen in de vorm van het bestanddeel waterstof

Deel dit artikel