10 december 2019

Sylvia Boer nieuw AYOP-directeur

Sylvia Boer (37) treedt per 1 februari als directeur in dienst van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP). Boer fungeert in deze nieuwe functie als spil tussen de leden, overheid en stakeholders. AYOP ziet grote kansen voor de offshore wind, maar ook zeker voor olie & gas

Boer werkte de afgelopen acht jaar bij Damen Shipyards Group, waarvan de laatste drie jaar als Head of Communications. Voor Damen heeft ze vijf jaar voor branchevereniging Scheepsbouw Nederland (tegenwoordig Netherlands Martine Technology) gewerkt als export manager en beleidsmedewerker. Daarnaast is Boer voorzitter van WISTA Nederland, Women’s International Shipping and Trading Association. In deze functie streeft zij onder andere naar het verbinden van vrouwen in de maritieme industrie en het versterken van hun kennis en netwerken. Dankzij haar verschillende rollen heeft Boer een breed (maritiem) netwerk en een sterk track record opgebouwd, die gaan helpen om AYOP’s toekomstplannen te realiseren.

Ron Davio, voorzitter AYOP: “Boers ervaringen dragen bij aan de professionaliseringslag van AYOP. Onze vereniging telt inmiddels 80 leden en dat aantal groeit snel. Daarnaast nemen, door onder andere de komst van de windparken Hollandse Kust, de offshore wind activiteiten in de regio in rap tempo toe. Deze twee ontwikkelingen vragen om intensieve samenwerking met overheden, leden en stakeholders. Sylvia Boer wordt verantwoordelijk voor alle activiteiten van AYOP die daarmee samenhangen.”

Sylvia Boer: “Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging; om samen met de leden, overheid en stakeholders het Amsterdam IJmuiden offshore energy ecosysteem verder te ontwikkelen. Zodat we nieuwe bedrijven en ladingstromen kunnen aan trekken, nieuwe fondsen voor innovaties kunnen aanboren en nieuwe mensen naar de sector gaan trekken. Laten we deze regio samen nog duidelijker op de kaart gaan zetten!”

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports voor de regio

Amsterdam IJmuiden Offshore Ports is een vereniging van bedrijven en overheden in de regio Noordzeekanaalgebied die zich richten op de offshorewinning van gas & olie en windenergie. Eén van de taken is om de regio nationaal en internationaal als dé vestigingsregio voor offshore energie te promoten. Met een sterke focus op offshore wind onderhoud (inclusief kabellogistiek), boorprojecten voor gasexploratie, aanpassingen en onderhoud aan werkschepen en platforms, en ontmanteling van offshore constructies en schepen. Daarnaast ondersteunt Amsterdam IJmuiden Offshore Ports haar leden bij het vinden van innovatieve business kansen in de totale offshore sector. Amsterdam IJmuiden Offshore Ports stimuleert met onder andere ledenbijeenkomsten samenwerking en kennisuitwisseling tussen de leden.

Deel dit artikel