24 april 2019

Nieuwe loods voor droge bulk

Kolenoverslagbedrijf OBA Bulk neemt een nieuwe loods in gebruik met een capaciteit van 33.000 cbm, bestemd voor de opslag van diverse droge bulkproducten. Met de ingebruikname van de loods wordt de gesloten opslagcapaciteit verder vergroot naar 181.000 cbm. OBA is een joint venture van HES International en Oxbow.
OBA maakt het terrein vrij voor nieuwe ontwikkelingen

Marktontwikkelingen vragen om meer hoogwaardig gesloten opslagcapaciteit voor diverse producten, zoals mengvoedergrondstoffen, mineralen, bouwmaterialen en biomassa. In lijn met deze ontwikkeling zet OBA in op een verdere diversificatie van het droge bulk portfolio. De bouw van de loods is in juli 2018 gestart en is zonder incidenten verlopen. Een veiligheidsprestatie waar we bij zowel OBA als de aannemers erg trots op zijn! De uitbreiding van de gesloten opslagcapaciteit past in de strategie van OBA in de ontwikkeling naar een multipurpose terminal.

Nieuwe infrastructuur

De nieuwe loods bevindt zich onder direct bereik van de losbruggen en is uitgevoerd met 11 dakluiken die op afstand elektrisch bedienbaar zijn. Naast de investering in de loods is ook de infrastructuur rondom de loods aangepast om een zo efficiënt mogelijk gebruik te kunnen garanderen. Voor het gebruik van de loods(en) worden met diverse klanten meerjarige verbintenissen aangegaan. Zowel OBA als de klanten hechten grote waarde aan deze vorm van samenwerking.

Over OBA
OBA is een multipurpose terminal strategisch gelegen in het Westelijk havengebied van Amsterdam. Bij OBA werken ongeveer 120 enthousiaste medewerkers, die samen zorgen voor een op- en overslag van circa 20 miljoen ton aan bulkgoederen. Dit wordt gedaan voor internationale opdrachtgevers uit verschillende sectoren, zoals de energie- en staalsector, de diervoederindustrie, de chemische industrie, bouwbedrijven en de recycling industrie.


Deel dit artikel