28 oktober 2021

Oiltanking Amsterdam wordt EVOS Amsterdam East

Oiltanking Amsterdam komt per 1 november in handen van EVOS. In totaal zijn deze maand vier terminals van Oiltanking GmbH en 3i Infrastructure plc door EVOS aangekochtHet betreffen de terminals in Amsterdam, Terneuzen, Gent en MaltaDe huidige Evos Amsterdam wordt Evos Amsterdam West.

De onderhandelingen startten in juli en Op 23 september werd een akkoord bereikt. Oiltanking en 3i Infrastructure plc verkoopt in totaal 100% van de aandelen in de vier Europese liquide opslag terminals aan Evos Finance B.V. De vier terminals leveren maar liefst een capaciteit van 3.8 miljoen m3 en bieden verscheidende diensten een diverse range van klanten aan.   

EVOS is verheugd over de recente overname. Het brengt het bedrijf een stap dichter bij haar ambities en doelstellingen van de investeerders om een leidend Europees tankopslagplatform te ontwikkelen. 

EVOS Amsterdam West 
De EVOS-terminal in Amsterdam is voor de opslag, overslag en verwerking van schone petrolaten. Op het terrein staan ongeveer 41 tanks met een gezamenlijke capaciteit van ruim 1,2 miljoen m3. De inhoud van de afzonderlijke stalen tanks varieert van 10.000 tot 50.000 m3. Behalve opslag biedt het bedrijf op het terrein diensten als toevoeging van additieven, mengen, filtratie en butanisering. Door de overname zullen er voor EVOS Amsterdam ruim 80 tanks die qua inhoud variëren van 4000 tot 40.000 m3 bijkomen.  

Deel dit artikel