30 november 2022

Oram-directeur Kees Noorman gelauwerd met Havenpenning

De havencommunity in het Noordzeekanaalgebied vierde vrijdag jl. de 77ste editie van het Havengildediner met als hoogtepunt de uitreiking van de Havenpenning aan Kees Noorman. De directeur van de Amsterdamse ondernemersvereniging ORAM ontving de onderscheiding uit handen van havenwethouder Hester van Buren van de gemeente Amsterdam vanwege zijn bijzonder verdiensten voor de havens van Amsterdam.

‘Behalve dat ik erg emotioneel ben over het krijgen van de Havenpenning 2022, ben ik vooral trots omdat het een prijs is die je krijgt van je collega’s. En Amports. Het is belangrijk dat zij jaarlijks een eerbetoon doen aan mensen die zich verdienstelijk maken voor de haven. Dat ik het dit jaar ben geworden, daar ben ik supertrots op en heeft me compleet verrast.’ Noorman vertoeft al enige tijd in de havens van Amsterdam. Onder meer tien jaar als directeur ORAM, die onder meer de belangen van de haven behartigt. In het begin van zijn carrière was hij enige tijd actief voor het Havenbedrijf.

Krachtig, doortastend en nautiek
Het juryrapport van het bestuur van Amports, dat de onderscheiding jaarlijks toekent, meldt traditioneel aan de hand van de initialen van de gelukkige waarom die persoon de Havenpenning verdient. In het geval van Kees (Diederik) Noorman betrof het de woorden ‘krachtig, ‘doortastend’ en ‘nautiek’.

Staat klaar
Meer specifiek meldt het juryrapport onder meer dat Noorman 24 uur per dag klaarstaat voor de haven, ervoor door het vuur gaat en vanwege zijn specifieke karaktereigenschappen iedereen weet te winnen voor de goede (haven)zaak. Wat in zijn geval betekent hoe dan ook altijd ruimte te willen bieden aan huidige en toekomstige havenfuncties.

TV-reportage
Klik hier voor de tv-reportage over het 77ste Havengildediner met de reactie van Kees Noorman op het winnen van de jaarlijkse onderscheiding.

Deel dit artikel