1 oktober 2019

Vopak Terminal verder als EVOS Terminal Amsterdam

In navolging van de verkoop van Vopak Terminal Amsterdam Westpoort aan First State Investments (FSI), is vandaag de overgang van het bedrijf naar het asset management bedrijf definitief en gaat Vopak verder onder de naam Evos Amsterdam
Hello EVOS. Goodbye Vopak. Het personeel inaugureert de nieuwe naam van het bedrijf.

De terminal is functioneel sinds 2011 en biedt een capaciteit 1,2 miljoen cbm voor verschillende vloeibare producten. Vopak Terminal managing director Ramon Ernst blijft dat ook voor Evos Terminal Amsterdam. Ernst is positief gestemd over de zakelijke vooruitzichten van de terminal in Westpoort. “Deze terminal is een ultramoderne faciliteit voor de opslag en behandeling van schone aardolieproducten. We continueren de uitstekend service aan ons klanten en voldoen ook in de nieuwe vorm aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, milieubescherming en efficiëntie.”

Belangrijke hub
Evos Amsterdam maakt deel uit van een wereldwijde energievoorzieningsketen die een breed scala aan bloeiende markten bedient. “Amsterdam is al een belangrijke hub voor energieproducten en heeft potentie om een voorloper te worden in de overgang naar nieuwe vormen van energieproductie, opslag en distributie”, aldus Ernst. “Volgens FSI past de terminal uitstekend in lange termijn infrastructuur investeringsfilosofie van het bedrijf.”

Nieuw logo
Bij een nieuw bedrijf hoort een nieuw logo. Evos gaat verder met een strak en modern logo. Amports mag het officiële logo van Evos voor het eerst publiekelijk presenteren.

Nieuw logo Evos
Deel dit artikel