24 mei 2022

Plastic Recycler Amsterdam genomineerd

Umincorp, founder van Plastic Recycling Amsterdam is genomineerd voor de Stichting Afvalfonds Verpakkingen Award 2022. De plastic recycler uit de Amsterdamse haven heeft een innovatief scheidingstechniek ingevoerd. Help jij hen de award binnen te slepen?

‘Het plastic van alle Amsterdamse inwoners wordt bij ons gesorteerd en verwerkt. Daarna wordt het gesorteerde plastic gebruikt voor diverse soorten verpakkingsmaterialen. Het gaat dus terug naar de Amsterdammer’, vertelt Jelle Sernee van Plastic Recycling Amsterdam (PRA)

Plastic Recycling Amsterdam biedt een innovatieve oplossing voor het recyclen van plastic afval. Een oplossing die beter is dan de nu gangbare alternatieven en plastic keten. In hun recyclingfabriek in Amsterdam maken zij gebruik van Magnetische Dichtheid Scheiding (MDS): een speciale technologie die het recyclen van gemengde plastic afvalstromen aanzienlijk efficiƫnter maakt.

Stichting Afvalfonds Verpakkingen Packaging Award 2022
Umnicorp, de founder en partij achter PRA is genomineerd wegens deze innovatieve methode van afvalrecycling. Ook stemmen op Umnicorp? Dat kan hier!

Zeehavendagen Amsterdam
Plastic Recycling Amsterdam is ook deelnemer aan de Zeehavendagen Amsterdam. Op donderdag 23 juni bezoekt het Netwerk Circulair van ORAM en Port of Amsterdam het bedrijf om eens een kijkje achter de schermen te nemen. Plastic Recycling Amsterdam is enkel als zakelijke groep te bezoeken. Ook een rondleiding krijgen bij PRA? Neem dan contact op met de organisatie via events@zeehavendagenamsterdam.nl

Deel dit artikel