6 januari 2020

Port of Amsterdam beloont schonere zeecruiseschepen

Om schonere havens en zeecruise te stimuleren hanteert Port of Amsterdam kortingen voor cruiseschepen die minder schadelijke stoffen uitstoten. Het havenbedrijf is het Emission at Berth Index (EBI) programma met ingang van 1 januari 2020 gestart

De korting wordt door het havenbedrijf gebaseerd op de hoeveelheid uitstoot van de cruiseschepen. Wanneer de emissie van een in Amsterdam aangemeerde cruiseschip aan Port of Amsterdam wordt gerapporteerd, zal een Emission at Berth Index (EBI) aan de hand van vier factoren: type brandstof, energie efficiëntie, uitrusting (leeftijd van de transmissie etc.) en aan de hand van een ESI score = > 25 punten worden berekend. Hoe hoger de score, hoe meer korting er gegeven wordt op de havenbijdragen.

2022

De frequentie korting voor zeecruiseschepen wordt per 1 januari 2022 beëindigd. Deze korting zal worden vervangen door een variabele havenbijdrage voor de zeecruise. Deze variabele kosten worden gebaseerd op de type motor dat wordt gebruikt en geclassificeerd volgens de verschillende tier-certificering.

Meer weten over de Emission at Berth Index (EBI) en hoe de kortingen worden berekend? Consulteer dan the harbour dues tariffs and the associated general terms and conditions (pagina 45 and 46) en/of bekijk het onderstaande animatiefilmpje.

Deel dit artikel