9 juli 2020

Port of Amsterdam lanceert nieuwe website

Port of Amsterdam heeft een nieuwe website. Klanten en relaties stuiten nu direct op het laatste nieuws uit de haven van Amsterdam. Verder is de vindbaarheid van voor het aanvragen van onder meer ontheffingen en vergunningen geoptimaliseerd. Met de verbeterde navigatie ga je als bezoeker sneller op je doel af. De aangepaste website biedt 24/7 een livestream van de haven van Amsterdam en IJmuiden.

De bestaande informatie op de website is vereenvoudigd en voor de websitebezoeker toegankelijker gemaakt. Zo zijn er nu ook andere landingspagina’s voor bijvoorbeeld ‘Scheepvaart’ en ‘Business’. Nieuw op de website is de categorie ‘Ontdek’. Bij het kopje ‘Ontdek’ kun je de haven ervaren en zelf zien wat er speelt. Je kunt zelfs via een 24/7 livestream de haven van Amsterdam én IJmuiden zien én kaarten bestellen voor de havenrondvaart die je meeneemt langs bijzondere plekken in de haven van Amsterdam.

MyPort: online platform voor services en tools
Een geheel nieuwe tool op de website is MyPort, een online platform waarop je (in de toekomst) alle services en tools op één plek kunt vinden. Door de single sign on-module, hoef je als gebruiker maar één keer in te loggen om bij de door jou meest gebruikte tools te komen. Zoals de tool om meldingen en aanvragen voor ontheffingen en vergunningen te regelen (Applications), waar we in mei al een preview van gaven. Maar ook de digitale sluisplanning (Lock Schedule) is verbeterd en nu te vinden in MyPort. In de blauwe menu balk boven kun je direct naar MyPort.

Continu in ontwikkeling
De website van Port of Amsterdam is continu in ontwikkeling. In de toekomst zullen steeds meer services en tools hierop worden aangeboden. Benieuwd naar de website? Klik dan hier. Ervaringen kunnen worden gedeeld via pto@portofamsterdam.com.

Deel dit artikel