4 juni 2020

Port Towage Amsterdam neemt nieuwe sleepboot in gebruik

Port Towage Amsterdam (PTA) uit IJmuiden neemt vandaag een nieuwe sleepboot in gebruik. Het schip wordt in verband met ‘corona’ later dit jaar gedoopt. De aanwinst – type Damen ASD Tugs 2312 – is gebouwd door Damen Song Cam Shipyards in Vietnam. Eigenaar is Svitzer, onderdeel van het Deense Maersk en 100% aandeelhouder van PTA.
Jupiter In Vietnam

Peter Maanders van Port Towage Amsterdam reageert verheugt op de komst van de nieuwe sleepboot, die na een reis van twee maanden op 27 mei jl. in IJmuiden arriveerde. “De 2312 is een vanwege zijn bescheiden lengte en uitrusting uiterst wendbaar model. Van belang is ook dat de Svitzer Jupiter beschikt over één lier met twee trommels, waardoor hij vóór en achteruit kruisdraden (2 draden) kan uitbrengen. Uitgerust met een duwsteven kan deze sleper zowel koppelen als duwen.” De Svitzer Jupiter is bijna 23 meter lang, 12 meter breed en heeft een diepgang van 5 meter. De trekkracht bedraagt 60 ton plus.

In de machinekamer
Speciaal ter gelegenheid van de ingebruikname van de Svitzer Jupiter organiseert Amports op 18 juni a.s. een ‘In de Machinekamer’ bij PTA, inclusief een rondleiding op de nieuwe sleepboot. De reportage van deze rondleiding is daarna te zien op de social media kanalen van Amports. Meer informatie hierover is te vinden elders op onze website.

Deel dit artikel