15 september 2023

Ramon Ernst nieuwe voorzitter Amports

Ramon Ernst (51) wordt de nieuwe voorzitter van Amports. Dat heeft het bestuur van de stichting bekend gemaakt. Hij volgt Annemarie Manger (ex-Tata Steel Nederland) op die eerder dit jaar het voorzitterschap neerlegde.

Ernst reageert verheugd op zijn benoeming. “Amports is dè netwerk- en marketingorganisatie voor de havens van het Noordzeekanaal en speelt in die hoedanigheid een belangrijke rol in de promotie van dit gebied richting relevante stakeholders. Als nieuwe voorzitter hoop ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan een organisatie die al 78 jaar het belang van onze havens vooropstelt.”

Cruciale positie
De nieuwe Amports-voorzitter is van mening dat Amsterdam als vierde haven van Europa een cruciale positie heeft in de levering van essentiële goederen en diensten en de transitie naar een meer circulaire economie en duurzaam energiesysteem. Ernst: “Dat moeten we uitdragen, want het economisch belang is groot; voor de metropoolregio Amsterdam, voor Nederland en de rest van de wereld. Bij het vervullen van die uitdaging is de steun van ons netwerk van bijna 200 haven- en havengerelateerde bedrijven, van onmisbaar belang. Samen optrekken is het sleutelwoord.”

Evos en bestuursfuncties
In het dagelijks leven is Ramon Ernst Managing Director bij Evos Amsterdam, dat in het Westelijke Havengebied beschikt over twee grote tankterminals (East en West), waar diverse soorten brandstof liggen opgeslagen. Naast Amports vervult hij bestuursfuncties bij Hydrogen to Amsterdam (H2A), VOTOB (Vereniging voor Nederlandse Tankopslag Bedrijven), en de Europese variant FETSA. Ramon Ernst is ruim 7 jaar actief in de haven van Amsterdam.

Deel dit artikel