2 december 2019

Reportage Havengildediner 2019 Hotel Okura Amsterdam

Amports kijkt terug op een geslaagde 74ste editie van het Havengildediner. Bijna 550 personen namen deel aan hèt hoogtepunt van het jaar voor de haven-community van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en Velsen-IJmuiden. Zij kregen onder leiding van Jort Kelder en in aanwezigheid van burgemeester Femke Halsema een enerverende avond voorgeschoteld
Bijna 550 personen bezochten dit jaar het Havengildediner

Onze fotograaf legde vast hoe het Havengildediner dit jaar door alle aanwezigen is beleefd: als een unieke gelegenheid waarin serieuze zaken worden afgewisseld met humor, goede gesprekken en uitstekend eten. Het evenement is jaarlijks het door Amports georganiseerde event voor de haven-community. Zij treffen op het diner onder meer bestuurders, politici en ambtenaren uit verschillende gemeenten langs het Noordzeekanaalgebied, de Metropoolregio Amsterdam en politiek Den Haag.

De 74ste editie van het Havengildediner werd in goede banen geleid door Jort Kelder, die de aanwezigen met flair en kennis van zaken een door de Amports samengesteld programma voorschotelde. Dit alles onder het genot van een door Hotel Okura samengesteld 4-gangen diner, inclusief Grand Dessert ‘Noordzeekanaalgebied’. De huiscabaretier van het Havengildediner, Micha Wertheim, gaf zijn actuele kijk op de havens Amsterdam, in een humorvolle column waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg.

Havengildediner huiscabaretier Micha Wertheim nam humorvol de haven op de hak

Hoogtepunten van de avond waren zonder twijfel de toespraak van burgemeester Femke Halsema, die de haven omarmde middels een bevlogen speech.

De belofte van burgemeester Femke Halsema: kritische bedrijven kunnen tenminste nog tot 2040 in de haven blijven

De Havenpenning ging dit jaar naar Tjeerd Schulting, directeur van Damen Shiprepair. Hij ontving de onderscheiding uit handen van de nieuwe havenwethouder Victor Everhardt. Schulting, die de penning ontving vanwege speciale verdiensten voor de haven van Amsterdam, verliep zichtbaar geëmotioneerd het podium.

Havenwethouder Victor Everhardt (r.) reikt de Havenpenning Amsterdam uit aan Tjeerd Schulting

Klik hier voor een complete beeldregistratie van het Havengildediner.

Deel dit artikel