28 oktober 2021

Samen houden we de haven schoon

Deze week vond in de haven de derde editie plaats van de Port Clean Up Amsterdam. Dit is een initiatief van Port of Amsterdam om de haven mooier en schoner te maken. Een groep van vrijwilligers ging met algehele uitrusting de haven in om het zwerfafval eens goed aan te pakken.

De vrijwilligers konden zich individueel of als team inschrijven voor de clean-up. Uiteindelijk stroopten dertig personen hun de mouwen op voor een havengebied vrij van zwerfafval. Ook de collega’s van Port of Amsterdam deden mee. “Behalve dat je goed bezig bent voor de omgeving, is het ook leuk om een keer samen met je collega’s op pad te zijn”, aldus Anja de Kiewit, woordvoerder van Port of Amsterdam. De actie duurde in totaal twee uur. 

Oplettende volger 
Het initiatief ontstond drie jaar geleden vanwege een opmerkelijke volger op social media die Port of Amsterdam wees op het zwerfafval. Het havenbedrijf werkt al dagelijks aan een schone haven, maar rondzwervend afval blijft een doorn in het oog. Met een jaarlijks terugkerend evenement willen de initiatiefnemers een bijdrage leveren aan een beter leefklimaat in de haven 

Doe ook mee! 
De vorige edities begonnen klein, maar de wens is natuurlijk om met een grote groep vrijwilligers de haven in te gaan. Port of Amsterdam roept dan ook op om mee te doen aan volgende edities. Want hoe groter de groep hoe meer afval we kunnen opruimen. Volg www.portofamsterdam.com en www.amports.nl voor informatie over de eerstvolgende run. 

Deel dit artikel