29 mei 2020

SHIP opent weer haar deuren

In navolging van de versoepelende regelgeving omtrent de bestrijding van het coronavirus zal met ingang van 1 juni 2020 de deuren van het inmiddels bekende rode SHIP (Sluis Haven informatie punt)- gebouw aan de Noordersluisweg te IJmuiden weer open gaan. SHIP is klaar om de bezoekers, met in achtneming van de 1,5 meter maatregel, te verwelkomen.

Maar zoals in het verleden iedereen welkom was moet ook bij SHIP de 1,5 meter regel worden ingevoerd. Deze maatregel heeft nogal wat invloed op het bezoekers aantal bij SHIP.

Voorlopig is het alleen mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken door vooraf een reservering te boeken in een bepaald tijdblok. Voor deze reservering, waarbij u een rondleiding krijgt en na afloop een consumptie in ons restaurant, is SHIP genoodzaakt om 5 euro per persoon in rekening brengen. Deze tijdblokken zijn: van 10.00 – 12.00 uur, van 12.15 – 14.15 uur en van 14.30 – 17.00 uur. Het maximaal aantal bezoekers per tijdblok is 8 personen. Dit heeft alles te maken met dat bepaalde ruimtes in de expositie te beperkt zijn om met meer dan 4 personen te gelijk rond te leiden. Daarom zullen er per tijdblok twee rondleiders aanwezig zijn.

Een bezoek aan SHIP is eenvoudig te reserveren via de website www.ship-info.nl

Maatregelen bij heropening
Bij de heropening worden extra maatregelen genomen om de veiligheid van de bezoekers en het personeel te garanderen. Bij binnenkomst worden de bezoekers gevraagd hun handen schoon te maken met de desinfecterende gel en indien gewenst handschoenen te dragen. Op deze manier kan SHIP ervoor zorgen dat de tentoonstelling het interactieve karakter behoudt. Heb je zelf verkoudheidsklachten en/of koorts op de dag van bezoek, dan wordt het afgeraden je ten sterkste af om naar SHIP te komen. 

Wat is SHIP?
Bent u nieuwsgierig naar de bouw van de grootste zeesluis van de wereld? Wilt u meer weten over het Noordzeekanaalgebied en de activiteiten in de havens van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden? En heeft u interesse in de ontwikkelingen rondom innovatie en duurzaamheid bij de bedrijven langs het Noordzeekanaal? Kom dan naar SHIP, het Sluis Haven Informatie Punt in IJmuiden. Hier laten we de aanpak en ontwikkelingen van de sluisbouw zien en vertellen we over wonen, werken, leren en recreëren in de regio.

Deel dit artikel