3 juni 2021

SHIP weer open voor publiek

SHIP is vanaf zondag 6 juni a.s. weer open voor publiek. De interactieve tentoonstelling in Velsen-IJmuiden over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en wonen en werken in en rond het Noordzeekanaalgebied is in eerste instantie woensdag t/m vrijdag en elke zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
Het Sluis Haven Informatie Punt aan de rand van de grootste zeesluis ter wereld

Vooralsnog is het alleen mogelijk om de expositie en/ of het restaurant te bezoeken door van te voren een reservering voor maximaal 4 personen te maken via de website van SHIP. Hetzelfde geldt voor het boeken van een rondleiding met een gids, die op de genoemde dagen kan plaatsvinden van 11.00 en 14.00 uur.

Bereikbaarheid
Het sluizencomplex in IJmuiden is inmiddels weer open voor (brom-)fietsers en voetgangers. SHIP adviseert bezoekers een mooie dagtrip te maken en op de fiets naar de experience te komen. Wie toch met de auto komt, bereikt SHIP prima via Velsen-Noord.

Wat is er te zien
SHIP geeft bezoekers een goed beeld van de bouw van Zeesluis IJmuiden in al zijn facetten en vele havenactiviteiten op en rond het Noordzeekanaal. Een nieuw onderdeel van de tentoonstelling is het verhaal over selectieve onttrekking. Een maatregel om verdere verzilting van het Noordzeekanaal tegen te gaan. Het zorgt ervoor dat een deel van het zoute zeewater dat meekomt met elke schutting van de nieuwe zeesluis, weer terug naar zee wordt afgevoerd. Dit voorkomt dat het water in het Noordzeekanaal te zout wordt en landbouw, natuur en de drinkwatervoorziening daar nadelige gevolgen van ondervinden.

Voor meer informatie en boekingen verwijzen wij u naar SHIP. Kik hier.

Deel dit artikel