8 maart 2021

Sneakpeak tentoonstelling Amsterdam havenstad

De door Het Scheepvaartmuseum geplande ”grand” opening van de interactieve tentoonstelling Amsterdam Havenstad is door de lockdown noodgedwongen uitgesteld. Conservator Tim Streefkerk gaf echter vorige week enkele kijkers al een virtuele rondleiding. Als officieel partner van de tentoonstelling mogen wij de sneakpeak delen met de leden en relaties van Amports. Bekijk hier de rondleiding van circa 30 minuten terug!
Veel over de praktijk uit de havens van Amsterdam.

De stad Amsterdam is al bijna 750 jaar een havenstad en is maritiem tot in de vezels. De tentoonstelling laat de eeuwenoude relatie tussen de haven en de stad zien, vanaf het moment dat een dam in de Amstel werd aangelegd tot plannen voor de haven in de toekomst. Een tentoonstelling voor iedereen die nieuwsgierig is naar de haven en het DNA van de stad.

Samenwerkingspartners
De nieuwe expositie is geheel gewijd aan de haven van Amsterdam. Met de inhoud van de expositie wil het museum de haven weer terugbrengen in de harten van de Amsterdammers. Amsterdam Havenstad is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van hoofdsponsor Port of Amsterdam en partners Amports en ORAM. Voor meer informatie over de tentoonstelling zie www.hetscheepvaartmuseum.nl/haven.

Deel dit artikel