3 oktober 2023

Subsidie voor waterstoffabriek in Amsterdamse haven

Electriq Global, een pionier in innovatieve waterstofoplossingen, heeft subsidie ontvangen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de bouw van hun waterstoffabriek in de Amsterdamse haven bij Zenith Energy Terminals.

Deze nieuwe fabriek produceert groene waterstofpoeder, dat via generatoren kan worden omgezet in elektriciteit. Het wordt ‘s werelds eerste fabriek van dit type en zal operationeel zijn in het begin van 2026.

H2A groene waterstof waardeketen
Samen met Electriq Global, Zenith Energy Terminals, Evos, Hydrogenious, SkyNRG, de Gemeente Amsterdam en het programmabureau NZKG, werkt Port of Amsterdam als consortium H2A aan het creƫren van een waardeketen voor 100% groene waterstof. De waterstoffabriek van Electriq Global speelt een cruciale rol bij het realiseren van dit doel.

Dorine Bosman, Chief Investment Officer bij Port of Amsterdam, benadrukt de perfecte aansluiting van de fabriek van Electriq Global op de missie van H2A. De subsidie van RVO toont aan hoe publieke en private sectoren nauw samenwerken om een waterstofeconomie te bevorderen en zo bij te dragen aan een duurzaam energielandschap in Nederland en Europa.

Voor meer informatie over de waterstoffabriek van Electriq Global kun je terecht op hun website.

Deel dit artikel