28 mei 2021

TMA Logistics ziet containerservice op Ierland verder groeien

Samskip heeft de haven van Waterford toegevoegd aan de bestaande lijn Amsterdam – Dublin v.v. Dit in reactie op de groeiende vraag op de wekelijkse containerservice die het bedrijf aanbiedt vanaf de terminal van TMA Logistics. De uitbreiding komt in minder dan vijf maanden na de start van Amsterdam – Dublin. Samskip vaart daarnaast ook nog vanuit Rotterdam v.v. naar Ierland.
Samskip TMA Logistics Amsterdam
Na vertrek uit Amsterdam en Dublin stop de containerservice van Smskip nu ook in Waterford (Ier)

Thijs Goumans (Hoofd Ireland Trade bij Samskip): “We ervaren een sterke vraag voor de directe route naar het Amsterdamse netwerk van spoor-, weg- en binnenvaartverbindingen naar belangrijke EU-markten. Zoals verwacht, wilden klanten die naar Ierland linken, gretig het gedoe van de Britse distributie na de Brexit vermijden. Waterford kan dezelfde naadloze verbindingen verwachten.”

Polen
Afvaarten op maandagavond vanaf TMA Terminal Amsterdam voor aankomst in Dublin op woensdag vormen een welkome aanvulling op de bestaande shortsea-diensten van Samskip tussen Rotterdam en Ierland, aldus Goumans. Voor Ierse exporteurs blijkt de weekendretour naar Amsterdam ook een belangrijke aanvulling op het bestaande portfolio. Goumans: “Samskip-spoorverbindingen tussen TMA en Duisburg verbinden Ierse importeurs en exporteurs met markten verder naar het oosten. De toevoeging van Waterford biedt nieuwe kansen voor de Ierse export in Noord-Nederland, Duitsland, Polen en daarbuiten.

Meer TEU
Met de upgrade van de service wordt het containerschip Edith met een capaciteit van 750TEU geïntroduceerd, dat dankzij de hogere bedrijfssnelheid na Dublin nu ook Waterford kan aandoen zonder enige onderbreking van de planning. De Rotterdam-Ierland-diensten van Samskip worden afzonderlijk onderhouden door een paar schepen van 800 TEU.

Onvermoeibaar
Alma Prins-Droog (Head of Cargo & Offshore) reageert bij monde van Port of Amsterdam verheugd op de uitbreiding van de Samskip-service op Ierland. “Sinds de opening in januari hebben TMA Logistics en Samskip onvermoeibaar gewerkt om deze service tot een succes te maken. Deze ontwikkeling onderstreept de positie van de Amsterdamse haven als short sea hub, die verladers efficiënte en betrouwbare verbindingen biedt tussen Ierland en het Europese achterland. We zullen blijven samenwerken met onze partners om succes te garanderen. De Ierse containermarkt laat een sterke groei zien en de toevoeging van de haven van Waterford biedt veel nieuwe kansen.”

Cross-docking
Ook op de terminal wordt de recente uitbreiding met enthousiasme begroet. Michael van Toledo (General Manager bij TMA Logistics): “Elke week is er een snellere opname van slots op deze route, wat aantoont dat de verbinding Amsterdam-Ierland een antwoord is op de vraag die er al was. “De congestievrije toegang tot de weg van TMA biedt een platform voor groei van FMCG-volumes naar Ierland en voor de Ierse farma- en zuivelexport via Amsterdam. In dat model biedt Samskip zijn spoordiensten aan naar het oosten en ziet TMA het aantal cross-docking activiteiten van en naar markten in het zuiden groeien.”

Deel dit artikel