13 maart 2020

Evenementen Amports maart en april gaan niet door

Op advies van het RIVM heeft Amports wegens de huidige ontwikkelingen rondom het Corona-virus besloten om de bijeenkomsten die gepland stonden in maart en april af te lassen. Voor meer nieuws rondom onze evenementen vragen wij u om onze website en sociale media kanalen goed in de gaten te houden. Ook Port of Amsterdam treft maatregelen om besmettingsgevaar in te dammen

Port of Amsterdam verzoekt alle schepen die de Amsterdamse haven binnenkomen een Maritieme Gezondheidsverklaring in te dienen, ongeacht de situatie aan boord. Bij afwijkingen op de maritieme gezondheidsverklaring neemt Port of Amsterdam contact op met de GGD.

Als blijkt dat er sprake is van een (mogelijke) besmetting op een schip, dan is er een kans dat het schip wordt verwezen naar de haven van Rotterdam. Hier zijn namelijk betere voorzieningen aanwezig voor de bestrijding van infectieziekten. De betrokken GGD zorgt in dit geval voor de overdracht van medische informatie aan de GGD Rotterdam. Port of Amsterdam zorgt voor de nautische afhandeling en overdracht naar de haven van Rotterdam.

Voor meer informatie over de werkwijze van de Port of Amsterdam en de GGD, kunt u de volgende websites raadplegen:

Deel dit artikel