2 juni 2020

Voetbalclub Telstar scoort met nieuwe Support ’63 clubcard

Telstar heeft een manier bedacht om supporters aan de club te binden: de Support’63 kaart. De clubleiding wil onder meer extra inkomsten genereren ter compensatie van het gemis aan omzet als gevolg van COVID-19. Het doel is 1963 van deze nieuwe clubkaarten te verkopen. De Support ’63 kaart vervangt voor het Eerste Divisieseizoen 2020-2021 eenmalig de reguliere seizoenskaart. Meer dan 20% van de beschikbare kaarten is inmiddels verkocht.
v.v. Telstar uit IJmuiden introduceert een nieuwe clubkaart

De clubleiding biedt de nieuwe clubcard aan voor € 63,- en hoopt met dit aantrekkelijke tarief meer supporters aan zich binden. De ‘Witte Leeuwen’ stonden negende toen de Eerste Divisie werd stilgelegd. Sindsdien genereert de club geen inkomsten uit kaartverkoop en catering. Telstar werd opgericht in 1963 en promoveerde in het seizoen 1963-1964 meteen naar de Eredivisie. Daar voetbalde het onafgebroken 14 jaar totdat de club in het seizoen 1977-1978 degradeerde naar de Eerste Divisie. In deze competitie acteert Telstar tot op heden met wisselend succes in subtop of middenmoot.

Bemoedigende woorden
Supporters en sponsors zoeken tijdens de huidige coronacrisis veelvuldig contact met de club en steunen Telstar met bemoedigende woorden, allerlei initiatieven of de mededeling dat zij hoe dan ook jullie club trouw blijven. “Iedereen kiest ervoor om geen compensatie te vragen voor de door coronacrisis gemiste wedstrijden en daar zijn we blij mee”, aldus algemeen directeur Pieter de Waard. “Wel of geen publiek, of beperkt publiek, dat is de vraag. Het is zeker dat wij met extra maatregelen ons huidig aantal seizoenkaarthouders niet kunnen ontvangen. Wij hebben daarom besloten komend seizoen de Support’63 te introduceren en geen seizoenkaartente verkopen.”

Trouwe aanhangers
De insteek van Telstar is komend seizoen met publiek te gaan voetballen, maar in geval van beperkte capaciteit is er geen plaats voor alle bestaande seizoenkaarthouders. Met de Support ’63 kaart krijgen de trouwe aanhangers echter het exclusieve recht om tegen het gereduceerde tarief van €6,30 een kaartje te kopen en een plek op de tribune. Telstar denkt dat op die manier iedereen toch aan zijn trekken komt.

Eigen tribune
De supportersvakken A en F van de West-tribune vervallen komend seizoen. Zo lang de regels tijdens de coronacrisis ongewijzigd blijven, gebruikt Telstar deze capaciteit voor sponsors en reserveert de club de Oost-tribune exclusief voor houders van de Support’63 kaart. Afhankelijk van de verkochte hoeveelheid Support’63 kaarten komt er aan de Noord-zijde een tijdelijke tribune.

Plaquette
Alle bezitters van de Support’63 kaart worden vereeuwigd op een prominente plaquette in het Telstar Stadion. Wie deze kaart aankoopt zal dus altijd bekend staan als de ‘Witte Leeuw’ die er ook in moeilijke tijden voor de club was. Andere voordelen zijn onder meer korting in de online fanshop en exclusief inzicht in de laatste nieuwtjes van de club.

Ga hier naar de website van Telstar om de Support’63 kaart te bestellen

Deel dit artikel