16 augustus 2019

Vollers heeft groeiambities in de haven van Amsterdam

Met een bulkcapaciteit van 250.000 ton, is Vollers met recht een belangrijke speler in de op- en overslag van cacao in de haven van Amsterdam. Het bedrijf heeft nog steeds groeiambities in het Noordzeekanaalgebied.

Vollers vertoont sinds de start van het bedrijf in Bremen in 1932, waar Berthold Vollers begon als zelfstandige küper (coördinator) en magazijnbeheerder van koffie, gezonde Europese expansiedrift. Inmiddels telt het concern naast Bremen en Hamburg vestigingen in Riga, Talinn, Moskou, Antwerpen, Trieste (It.), Genua, Rotterdam en Amsterdam (sinds 2003). Onlangs opende Vollers ook op het Verenigd Koninkrijk, in Bury St. Andrews. De Voller-groep telt op dit moment in totaal elf locaties in West-, Centraal- en Oost-Europa, goed voor een totale opslagruimte van meer dan een miljoen vierkante meter. In totaal zijn 320 mensen werkzaam bij het bedrijf. De vierkoppige directie bestaat uit de nazaten van de oprichter, Lüder en Christiaan Vollers, met naast hen Dirk Hochmann en de Nederlander Matijs Brand.

Directe lijnen
Aan de Sardiniëweg in Westpoort liggen vanuit de terminals directe lijnen naar het achterland via weg, spoor, binnenvaart en zeevaart. “Amsterdam blijft strategisch voor ons een belangrijk baken in de op- en overslag van commodities binnen Europa”, aldus Eric Asselman, Location Manager bij Vollers Holland. “Om die positie te versterken, kijken we op dit moment hoe en waar we onze capaciteit in de Amsterdamse haven kunnen vergroten.”

Deel dit artikel