8 juli 2020

Vollers slaat eerste paal voor warehouse op Zaanse HoogTij

Logistiek specialist Vollers bouwt een innovatief warehouse voor de opslag van 75.000 ton cacaobonen voor Cargill. Deze samenwerking biedt beide partijen grote voordelen heeft en geeft de cacao-industrie in de regio een extra impuls. De start van de bouw werd gemarkeerd door het symbolisch slaan van de eerste paal.

De symbolische eerste paal werd met in achterneming van de anderhalve meter regel geslagen door Koen Overtoom (CEO Port of Amsterdam), Hans Krieger (wethouder Zaanstad), Christian Vollers (telg en eigenaar van het familiebedrijf Vollers) en Harold Poelma (CEO Cargill Cacao). Het viertal stak een spade in de grond om de bouw officieel in gang te zetten.

Bijzondere samenwerking
Zaanstad en Port of Amsterdam noemen de komst van Vollers en Cargill op HoogTij belangrijk. Het is een bijzondere samenwerking die voor beide partijen grote voordelen heeft en de cacao-industrie in de regio verder laat groeien en versterken. Ook passen de innovatieve faciliteiten van Vollers goed bij de ambities en visie van de gemeente Zaanstad en Port of Amsterdam. Zoals de volautomatische opslag die ten goede komt van de kwaliteit van de cacaobonen.

Het warehouse zal voor de start van het cacaoseizoen van 2021 gereed zijn.

Deel dit artikel