29 juni 2021

Ways to Sea #2 over capaciteit op het spoor, 100 jaar Spliethoff en meer

In de tweede editie van Ways to Sea online onder meer een mooi achtergrondverhaal over 100 jaar  Spliethoff. Verder een discussie over het nakende gebrek aan capaciteit op het spoor rond Amsterdam. Verslag van de nieuwe Havenrondvaart en de opening van de nieuwe Havententoonstelling in het Scheepvaartmuseum.

Het dubbeldikke online magazine Ways to Sea #2 van dit jaar rept over de periode na de versoepeling. Amports-voorzitter Annemarie Manger is blij dat het zover is, omdat er weer fysieke events met leden en partners kunnen plaatsvinden. Vandaar een verslag van de opening van de nieuwe Havententoonstelling en de eerste officiële vaart van de nieuwe Havenrondvaart Amsterdam. Beiden moeten bijdragen aan het vergroten van de bekendheid en de waarde van de havens van Amsterdam.

SHIP IJmuiden
Hetzelfde geldt voor het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) aan de kop van de nieuwe zeesluis. Ook hier zijn de deuren weer beperkt open en dat zorgde in de eerste drie weken al meteen voor 500 bezoekers. SHIP toont op een dynamische wijze de bouw van Zeesluis IJmuiden en verhaalt daarnaast over de havens van Amsterdam en ontwikkelingen op gebied van wonen en werken in het Noordzeekanaalgebied.

Nieuwsgierig naar de verdere inhoud van Ways to Sea #2. Ga hier naar het magazine.

Deel dit artikel