4 mei 2020

Wereldhavendagen 2020 in Rotterdam geannuleerd

De 43e editie stond gepland op 4, 5 en 6 september 2020. Ondanks dat dit weekend buiten het momenteel geldende verbod op grote evenementen valt, heeft de organisatie besloten het evenement te annuleren. De Stichting Wereldhavendagen wil desondanks de Rotterdamse haven alsnog in het zonnetje zetten en beraadt zich op de mogelijkheden.

De Stichting Wereldhavendagen volgt de ontwikkelingen rond de uitbraak van het coronavirus op de voet. Zij laten zich daarbij leiden door de aanwijzingen van de Nederlandse regering en het RIVM. De Wereldhavendagen 2020 stond gepland voor het weekend van 4, 5 en 6 september en viel vooralsnog buiten het verbod op grote publieksevenementen, dat in ieder geval tot 1 september geldt.

Desondanks is de Stichting Wereldhavendagen van mening dat met inachtneming van de beperkingen die momenteel en waarschijnlijk straks gelden, het niet realistisch is dat de organisatie een dergelijk groot publieksevenement kan laten plaatsvinden op de manier die de deelnemers en bezoekers van de organisatie gewend zijn. Hierover is uitgebreid overleg gevoerd met de hoofdsponsors en -partners.

“De organisatie streeft er echter wel naar om ook in 2020 de Rotterdamse haven traditiegetrouw in het zonnetje te kunnen zetten,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Hoe dat eruit kan komen te zien, beraden we ons momenteel over. We streven ernaar om voor eind mei duidelijkheid te geven.”

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen in Rotterdam trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers en is daarmee het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 43e editie stond gepland voor 4, 5 en 6 september 2020. De hoofdsponsors/-partners van de Wereldhavendagen zijn Port of Rotterdam, de Koninklijke Marine en Rotterdam Festivals.

Deel dit artikel