14 mei 2021

Wethouder Everhardt bezoekt logistieke hart van de haven

Victor Everhardt bracht 14 mei een werkbezoek aan de Waterland Terminal van VCK Logistics en de terminal van TMA Logistics in de haven van Amsterdam. De wethouder liet zich bijpraten over de actuele stand van zaken in de sector en richtte zijn belangstelling op met name het belang van de logistieke functie in de 4de haven van Europa.
Victor Everhardt deed VCK en TMA Logistics aan in zijn werkbezoek aan de haven

Bij VCK (Vereenigd Cargadoorskantoor) kreeg Everhardt samen met ORAM Directeur Kees Noorman een rondleiding waarin hij onder andere de laad- en losactiviteiten in de all-weather terminal -die grenst aan de Westhaven- te zien kreeg.

Na het bezoek aan VCK verplaatste het gezelschap zich naar de Amerikahaven, waar een ontmoeting was gepland met Gerben Matroos, CEO van TMA Logistics. Hij nam de havenwethouder op een tour over de terminal, waar op dit moment onder meer containers en componenten van windmolen worden op- en overgeslagen. Everhardt mocht zelf ook nog even aan ‘knoppen’ zitten en nam plaats achter het stuur van een reachstacker om onder begeleiding met succes een container te stapelen.

Groeiambities
Matroos onderstreepte het belang van werkbezoeken als die van de wethouder aan TMA Logistics: “Wij kunnen alleen onze groeiambities waarmaken als alle stakeholders in het gebied dezelfde kant op denken en doen, dus ook de gemeente.” Die van de gelegenheid gebruik maakte om tijdens het bezoek van Everhardt het nieuwe transferiummodel van zijn bedrijf voor de haven van Amsterdam te presenteren.”

Grote werkgever
Amsterdam is een belangrijke zeehaven in Europa en biedt direct en indirect werk aan meer dan 70.000 personen. Het is de grootste benzine- en cacaohaven van West-Europa en cruciale doorvoerhaven voor andere vormen van natte en droge bulkgoederen. VCK en TMA Logistics vormen samen een belangrijke ‘draaischijf’ in de doorvoer van goederen van en naar het achterland.

Deel dit artikel