25 januari 2024

Zeehavendagen Amsterdam keert terug in 2024

Zeehavendagen Amsterdam heeft de weg naar boven te pakken. Afgelopen jaar verwelkomde het evenement 13.000 bezoekers; de helft meer dan de eerste editie in 2022. De groei en hoge waardering van zowel de bezoekers als de deelnemers maakt de weg vrij voor een vervolg in 2024, van 27 tot en met 30 juni.

Het programma van 2024 bestaat evenals vorig jaar uit een combinatie van rondleidingen achter de schermen bij het havenbedrijfsleven in het Noordzeekanaalgebied, open schepen langs de kade die gratis kunnen worden bezocht en vaartochten door het havengebied van toen en nu.

Banen in de haven
Havenexperience De Terminal, waar de organisatie scholieren, studenten en werkzoekenden in contact brengt met banen in de haven, keert terug. Maar dan groter en op een centrale plek nabij Amsterdam CS. In deze omgeving ontvangen we net als in 2023 de Koninklijke Marine, die de komende jaren een vaste gast worden van Zeehavendagen Amsterdam. Hier concentreren zich op 28, 29 en 30 juni ook de demonstraties van de nautische en logistieke dienstverlening, douane, politie, brandweer en reddingsbrigade.

Recreatie
Primeur in 2024 zijn de demonstraties op en aan het water van recreatief varen in Amsterdam. Hiervoor is Zeehavendagen Amsterdam een samenwerking aangegaan met Vaarplezier. Evenals in 2023 speelt Het Scheepvaartmuseum een belangrijke rol in het totale aanbod van het evenement.

Zaandam en IJmuiden
Zeehavendagen Amsterdam is in 2024 ook actief in Zaandam en IJmuiden. De activiteiten in Zaandam concentreren zich aan de Zaan en maken deel uit van de programmering ’50 jaar Zaanstad’. Hier ligt de nadruk op de cacao-industrie. In IJmuiden richt het programma zich op watermanagement, visindustrie, staal en energietransitie (offshore wind).

Organisatie
De organisatie van Zeehavendagen Amsterdam is in handen van Amports in samenwerking met ORAM, Port of Amsterdam, Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam Boat Cruises en de gemeente Amsterdam.

Bekijk hier de terugblik van Zeehavendagen Amsterdam 2024
Deel dit artikel