Adresgegevens
Machinefabriek Saedt B.V.
Westhavenweg 45
1042 AL Amsterdam
www.saedt.nl

Kwaliteit, klantgericht, veelzijdig en betrouwbaar. Dat zijn de kenmerken van Machinefabriek Saedt uit de Westhaven in Amsterdam. Het bedrijf hecht veel waarde aan de wensen van de klant, denkt graag mee en bewaakt scherp de afgesproken deadline. De revisie van een pomp, het vervaardigen van reserveonderdelen of het versleten c.q. aangetaste onderdelen voorzien van Saedt’s superieure ARC® keramische coating; het bedrijf doet het graag en goed.

Erkend leerbedrijf
Machinefabriek Saedt wordt al meer dan 85 jaar gewaardeerd om de hoogwaardige kwaliteit en haar flexibele instelling. Door het moderne machinepark en de flexibele instelling van het team is het mogelijk om zeer korte levertijden te realiseren, zonder dat het proces stagneert. Verder is het bedrijf erkend door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) als een Erkend leerbedrijf. Om nu en in de toekomst te beschikken over mensen met vakkennis investeren Saedt graag in jong talent.

Historie
Machinefabriek Saedt is in 1932 opgericht door Piet Saedt. Als scheepswerktuigkundige begon hij voor zichzelf in een kleine loods aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Oorspronkelijk was dit onderkomen gebouwd om de Olympische roeiploegen van de Spelen van 1928 onder te brengen. In 1948 kwam Giel van de Klundert als stagiair in dienst van de firma. Hij werkte zich geleidelijk op binnen het bedrijf en in 1960 nam hij op 30-jarige leeftijd het bedrijf over. Enige jaren later kwam zijn broer Kees van de Klundert het bedrijf op administratief gebied versterken. In 1976 trad ook Giels zoon Rob (de huidige Financieel Directeur) in dienst van de onderneming. Door de aanhoudende groei verhuisde het bedrijf in 1979 naar de Octaanweg in het havengebied. Vijf jaar na Rob (1981) kwam ook zijn broer Ruud als technisch Directeur in het familiebedrijf.

De fabriek verhuisde in 1989 naar de huidige locatie aan de Westhavenweg. In datzelfde jaar namen Rob en Ruud van de Klundert het bedrijf over en ging vader Giel genieten van een welverdiend pensioen.