17 juli 2025

Port of Energy nieuwe hoofdsponsor Telstar

Vanaf komend seizoen prijkt de naam van Port of Energy op het shirt van Telstar. Port of Amsterdam is één van de bedrijven achter deze nieuwe partnershiporganisatie, die verder bestaat uit Rabobank Haarlem/IJmond, Cornelis Vrolijk en Tata Steel. Over het sponsorbedrag en gedurende welke periode de sponsoring loopt, worden geen mededelingen gedaan.

De samenwerking markeert een unieke verbinding tussen sport, industrie en regionale ontwikkeling in het Noordzeekanaalgebied. Samen werken Telstar en Port of Energy aan een gedeelde ambitie: economische kracht en duurzaamheid hand in hand laten gaan.

Partner in transitie
Met de samenwerking wil Port of Energy haar missie niet alleen zichtbaarder maken, maar vooral de verbinding met de regio versterken. Het BUKO Stadion wordt hiermee meer dan een sportlocatie: het groeit uit tot een ontmoetingsplek voor dialoog, inspiratie en samenwerking tussen partijen die werken aan een schonere industrie. Tijdens thuiswedstrijden biedt het stadion ruimte aan het zakelijke netwerk, voortbouwend op het bestaande platform Port of Football, dat lokale havenbedrijven, ondernemers, beleidsmakers en bestuurders bij elkaar brengt.

Trots op gedeelde waarden
Telstar-directeur Leon Annokkée spreekt vol enthousiasme over de samenwerking: “Met Port of Energy verwelkomen we een partner die past bij het DNA van onze club. Samen kunnen we het stadion inzetten als podium voor maatschappelijke en industriële verandering. Een toekomstbestendige regio bouwen we samen – op én naast het veld.”

Geen toeval
De naam Port of Energy is geen toeval. De energietransitie vormt de kern van de verduurzaming van de industrie. Port of Energy zet zich in voor de omschakeling naar duurzame energiedragers zoals groene waterstof, elektrificatie met zon- en windenergie, en bio-based brandstoffen. Door producenten, gebruikers, netbeheerders en innovators met elkaar te verbinden, versnelt Port of Energy de noodzakelijke verandering.

Noordzeekanaalgebied motor
Het Noordzeekanaalgebied is één van de belangrijkste industriële regio’s van Europa. Van duurzame visserij in IJmuiden tot circulaire economie in Amsterdam, van staalproductie in de IJmond tot voedselverwerking in Zaanstad: de regio bruist van economische activiteit én innovatieve slagkracht. Juist die veelzijdigheid en verbondenheid vormen de kracht van de regio – en zijn onmisbaar voor een succesvolle energietransitie.

Deel dit artikel