Ways to Sea

Ways to Sea is het magazine van Amports voor iedereen die werkzaam is en zich betrokken voelt bij de havens van Amsterdam. Het magazine biedt nieuws en achtergronden over onderwerpen die actueel zijn in de havensector van Amsterdam, Zaanstad, Beverwijk en IJmuiden. Een selectie van de artikelen die verschijnen in Ways to Sea worden ook online gepubliceerd op deze pagina

Ways to sea #3 #4
7 januari 2020
De dubbele uitgave van de Ways to sea is uit! Zowel de Offshore wind special #3 als de reguliere Ways to Sea zijn online beschikbaar. U kunt overigens ook het gedrukte magazine bestellen.
Seamen’s Centre Amsterdam. Luisterend oor in de haven
20 december 2019
Met een stijging van het aantal bezoekers van 7000 naar 16.000 jaarlijks bewijst het Seamen’s Centre aan de Radarweg eens te meer zijn bestaansrecht als een veilige, betaalbare en gezellige huiskamer. Een plek voor zeelieden om contact met huis te hebben, collega’s te ontmoeten en ook om hulp bij problemen te krijgen.
Maritieme sector zet nieuwe koers in Schone scheepvaart
20 december 2019
De thema’s duurzaamheid en circulariteit zijn fors gestegen op strategische agenda’s van overheden en bedrijven. Er is een dringende behoefte aan innovaties die ons leiden naar een beter milieu. Dat geldt ook voor allen die betrokken zijn bij de maritieme sector. Bart Banning van de ABN AMRO schreef een column voor de nieuwe Ways to sea
Klaar voor de energie van de toekomst
20 december 2019
De voormalige Vopak-terminal in Amsterdam Westpoort heeft een nieuwe eigenaar. Sinds 1 oktober is het bedrijf onderdeel van First State Investments, een grote wereldwijd opererende investeringsmaatschappij. Vopak gaat verder onder de naam EVOS Amsterdam. Ways to Sea vroeg Ramon Ernst, managing director van EVOS, naar het hoe en waarom van de overname.
Juiste vrouw op de juiste plek
20 december 2019
Milembe Mateyo is sinds 1 november 2019 havenmeester van Amsterdam, Rijkshavenmeester Noordzeekanaal en directeur Centraal Nautisch Beheer. Haar taak in een notendop: zorgen voor een vlotte, veilige en duurzame afwikkeling van het scheepvaartverkeer in het steeds drukker wordende Noordzeekanaal. Een uitdaging die ze met beide handen aangrijpt.
Port of Amsterdam partij in twee pilots: schoner en emissieloos varen
20 december 2019
Ook in de scheepvaart wordt serieus werk gemaakt van duurzaamheid. Port of Amsterdam doet mee aan twee pilots gericht op H2 en groene methanol als bunkerbrandstof. Onder meer door het nieuwe representatieschip Havenbeheer op waterstof te laten varen.
Pionering, innovating and growing
20 december 2019
These are exciting times for Windcat Workboats. The IJmuiden-based maritime organisation is serving the flourishing offshore wind sector with a constantly growing fleet. They have also joined the energy giant Vattenfall to develop a product unique for the shipping sector: a hydrogen-powered workboat. ‘It is not all about quantity but it’s all about quality’.
Port of IJmond not exclusively for wind energy
20 december 2019
The IJmond region, and the Port of IJmuiden in particular, have a key role in the offshore wind-energy industry. Karin Maat, deputy director of Zeehaven IJmuiden NV, explains the popularity of the port to companies operating in the wind-energy industry
Port of Amsterdam reserves 35 Hectares for “Green” Offshore Industry
20 december 2019
“Making the Netherlands climate neutral by 2050 is as promising a prospect as it is a necessity,” the words of the King in his speech to mark the opening of parliament. For Allard Klinkers, commercial manager Offshore & Logistics at Port of Amsterdam r, that promising prospect extends to the energy transition. “We stand on the cusp of a major wind-energy boom in the Netherlands.”